-
perm_identity monica, 29.09.2020 | 0 comentariu

Acestea sunt cele mai importante schimbări din octombrie în Germania

Pe lângă trecerea oficială la ora de iarnă, luna octombrie va aduce noi schimbări în Germania. Printre altele, se va plăti a doua tranșă din Kinderbonus, restricțiile de călătorie vor intra din nou în vigoare în zonele afectate de pandemie și crește salariul minim în industria de prelucrare a deșeurilor. Iată detaliile.


Nu se mai fac teste pentru coronavirus pe autostrăzi și gări


Începând cu 1 octombrie, testarea pentru coronavirus va fi întreruptă pe autostrăzi și gări, dar va continua pe aeroporturi. Călătoria din zonele de risc implică o carantină timp de 14 zile. Carantina poate fi substituită prin prezentarea unui test negativ, care trebuie efectuat după ziua a 5-a de sosire.

Obligația solicitantului insolvenței


De la 1 octombrie, obligația solicitantului de insolvență va intra din nou în vigoare pentru antreprenorii insolvenți. Această regulă este valabilă până la 31 decembrie 2020. Noile credite acordate antreprenorilor privind încetarea obligațiilor din cauza pandemiei nu vor fi considerate o contribuție imorală pentru cauza întârzierii obligației.


Bahncard25


În octombrie, Bahncard25 va costa 24,90 de euro pentru mașinile de clasa a doua în loc de 54,60 de euro și va fi valabil un an.


Îngrijire mai bună pentru cei care au nevoie de terapie intensivă


Legea care oferă îngrijiri mai bune pacienților care au nevoie de terapie intensivă așteaptă aprobarea președintelui federal. Aceasta înseamnă că, în viitor, numai medicii specialiști pot prescrie terapie intensivă în afara clinicii. Îngrijirea la domiciliu va continua să fie disponibilă în conformitate cu standarde stricte de calitate. Tratamentele în ambulatoriu sunt obligatorii în colaborare cu specialiști.


Salariu minim mai mare în industria prelucrării deșeurilor


De la 1 octombrie, salariul minim va crește la 10,25 euro în sectoarele procesării deșeurilor și curățării drumurilor. Noul salariu minim se va plăti în ultima zi lucrătoare a lunii următoare. 


Finanțare fixă mai mare pentru protezele dentare


Luna viitoare, finanțările pentru protezele dentare vor crește cu 10% pentru cei cu asigurare legală de sănătate. Până în prezent, subvenția a fost de 50% din prețul total, și va crește la 60% din octombrie.


Kinderbonus


În septembrie, s-a plătit 200 de euro Kinderbonus pentru fiecare copil, iar în octombrie, familiile nevoiașe vor primi cu 100 de euro în plus. Află mai multe detalii AICI.

Îngrijire mai bună la domiciliu


De la 1 octombrie, se va completa formularul de îngrijire la domiciliu care reglementează îngrijirea rănilor.


Restricții de călătorie


Restricțiile de călătorie (țările din afara Uniunii Europene, țările Schengen și Marea Britanie) continuă să se aplice turismului în țările care sunt zonă de risc din punctul de vedere al pandemiei. În plus, nu este recomandat să călătoriți într-o țară nepericlitată cu un scop neesențial dacă Germania a impus o restricție de călătorie către țara respectivă sau invers.


Sursa: www.focus.de


 

Ultimele articole